Despre

Alianta Sport-Natura

Este o asociere de organizatii non-guvernamentale, cluburi sportive si persoane independente care isi propune sa militeze pentru reglementarea si implementarea unor forme de acces in natura pentru practicarea sporturilor specifice, ne-motorizate.

Scopul acestei coalitii este de a proteja in acelasi timp resursele naturale (bio-diversitate si geo-diversitate) cat si dreptul de acces al iubitorilor de natura la a explora si exploata in mod sustenabil prin practicarea sporturilor specifice nemotorizate aceleasi resurse. Ne adresam in aceeasi masura iubitorilor de drumetie, alpinism si escalada, schi in afara partiilor amenajate, ciclism si maraton montan, parapanta si orientare turistica.

In momentul de fata (oct 2013)  Art. 53 (1) lit. l din OUG 57/2007 aprobata prin Legea 49/2011 spune:

Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice si de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice urmatoarele fapte:

  1. accesul si circulatia vizitatorilor in extravilan, in habitate naturale, in afara traseelor turistice avizate si semnalizate ca atare, pe suprafata ariilor naturale protejate.

Scopul prioritar in aceasta faza este participarea la consultarile initiate de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice pentru modificarea OUG 57/2007 aprobata prin Legea 49/2011.

Ulterior ASN va avea ca scop implicarea ca partener la elaborarea planurilor de management a parcurilor naturale din Romania si implementarea impreuna cu autoritatile abilitate si administratorii parcurilor a modalitatilor de access si implicare in dezvoltarea si intretinerea acestora.

Va invitam sa va alaturati acestei platforme si impreuna sa contribuim la o exploatare rationala si sustenabila a patrimoniului natural. Ne puteti scrie la adresa alianta.sportnatura@gmail.com si ne gasiti pe internet la http://www.aliantasportnatura.wordpress.com sau puteti participa in grupul de discutii la http://groups.yahoo.com/neo/groups/sportnatura/info

Publicitate

3 gânduri despre “Despre

    • @mihai: Durabil inseamna ca tine mult. In general termenul e folosit asociat lucrurilor. Dar biotopurile sunt organisme vii. Noi vrem ca natura pe care-o iubim sa tina vesnic. Sau cel putin noi sa nu fim responsabili ca nu e vesnica. Pentru asta trebuie ca exploatarea resurselor sa fie „sustenabila”, adica sa facem efortul sa lasam in natura cat mai putine urme in urma trecerii noastre si sa oferim naturii timpul necesar pentru a se regenera dupa aceea. Asta pe scurt…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s